Fotbollsspelare överallt

Skulle till stan och lämna tillbaka en tröja idag och passerar ca 7 st fotbollslag. Stan var helt proppfull och värre blir det för imorrn då börjar Summergames. Enda tiden på året då folk går med fotbollskor mitt i stan. :D Till råga på allt så är det ju marknad nu också eller ja allt börjar på riktigt imorrn, men det är ju idag alla spelare och turister kommer. Har ju själv spelat fotboll förrut och summer games var verkligen höjdpunkten på året! :D Super kul! :D Lycka till allihopa! :D
 
Ska faktiskt bli ganska skönt att åka till Haparanda och slippa allt stohej här hemma. Nog för att Summergames och marknaden är riktigt kul! :D men det hinner jag på söndag. För nu så ska jag träffa mina underbara vänner. Är tillbaka på lördag eftermiddag/kväll! :)
 
Arkivbild! :)

Sunny

Nu är det bestämt! Jag får fara till Haparanda på fredag! :D Är överlycklig! :D Så kan ju varna redan nu att jag inte kommer uppdatera under fredag, men kanske hinner slänga iväg ett sent inlägg på lördag! :)
 
Min dag har inte varit speciellt intressant och vädret har varit, ja, inte bra iallafall så därför får ni bara lite gamla bilder jag inte publicerat! :D
 
 
 

Regn från ingenstans

Idag så har jag varit med Johanna :) våra planer var: stan och sedan stranden!  Var hyfsat varmt och lite soligt då vi åkte iväg.Turen på stan blev kanske inte så lång som vi tänkt oss, eftersom de helt plötsligt börja de ösregna bara sådär. Men vi hann iallafall köpa dem här underbara skapelserna nedan :D <3. Tja kan ju säga att vi strök planerna på att bada ganska fort, istället var vi bara hemma hos henne och chillade! :)
 

Sedan cyklade jag iväg på träning, hade blivit ganska bra väder igen, bara lite molnigt :) sedan så fort vi värmt upp, stretchat och börjat kasta spjut så börjar det ösregna igen. Gick väl ganska så bra! :) har äntligen börjat få lite kläm på stegen. Vi ägnade kanske kring hälften av träningen åt att faktiskt träna och resten åt att sätta ihop stavmattan.

Alla såg mer eller mindre ut som om dem först duschat och sedan rullat i en sandgrop, en väldigt vacker syn! Kan ju bara säga att min dusch var min bästa vän då jag kom hem! :)
 
Hade egentligen en hel del bilder jag hade tänkt publicera idag, men hann bara ladda upp en så sekade hela blogg.se ihop sig och tyckte att bilderna var ogiltiga -.-
 

En dag med "kaninen"

Idag så har jag för första gången cyklat hela vägen hem till Nina (13-14 km)känner mig också rätt så stolt att jag nästan hittade dit! :) Har varit hos henne ja väldigt många gånger men av någon anledning så hittar jag inte iallafall eftersom "allt ser likadant ut". Så hon fick komma och rädda mig.
 
Riktigt kul hadde vi, hon är en sån där kompis som man kan garva med åt ingenting! :D Hon har varit i södra Sverige sen examen så det var verkligen jättekul att va med henne! :D
 
 Söt Nina <3 (kaninen)
 
Nu är mitt nästa mål i livet få åka till Haparanda på fredag eftersom Alva fyller år. Kommer också få träffa Fredrica, Jessica, Vilma, Signe, Stina, Ellen och en massa andra igen! Eller ja det där var typ alla men det ska iallafall bli sjukt kul! :)
 
Saknar er så sjukt mycket! <3
 
P.S alla de övre fotona är lånade från facebook
 
 
 
 

Midsommar

 
Sara
 
 
Jag
 
 
Pappa visar sin sanna personlighet (Vi fick han att ha på sig en krans) HAHAHA!
 
 
Mamma och Pappa
Tog ett tag att redigera dem här bilderna (LÄS FÖRRA INLÄGGET) Man märker ändå att bilderna är lite konstiga ännu men det är väl hyfsat. Vi hade då iallafall en riktigt rolig midsomar! Hoppas att ni hade det också! :D

Ser ni någon skillnad?

Jag hade egentligen tänkt publicera bilder från Midsommar i det här inlägget men efter 2 timmar av redigering på en bild så känns det som om jag bara vill gå ut istället för att göra samma sak med alla bilder!
 
LÄS det här så ska ni få se....
 
1 Jag tar ut bilden ur kameran
2.Redigerar lite så att den ser naturlig ut i Photoshop lightroom och sedan i photoshop
3 Då ser den helt bra ut. Ungefär som bild 2 fast något naturligare.
4 Laddar upp bilden på blogg. se och då ser bilden helt plötsligt ur så här:
 
Bild 1.
Det enda som ser någorlunda bra ut är tröjan, överhåret på vänstra sidan och de ljusare fälten i ansiktet, kransen och bakgrunden.
 
5. Då försöker jag göra bilden mycket ljusare i photoshop och sänka kontrasten. men det är fortfarande inge bra. 6.Efter att ha laddat upp 10 olika bilder på bloggen som alla ser mer eller mindre onaturliga ut så blir det slutligen så här:
 
Bild 2:
För svarta skuggor än, för hög kontrast på vissa ställen, för ljust på vissa ställen, alldeles för röd i det mörka. men ungefär som bild 1 såg ut i photoshop, så som jag vill ha den.
 
Men då ser samma bild (bild 2) ut ungefär så här när jag har den i photoshop:
 
Ni kanske ser skillnaden?!
 
Har ni samma irriterande problem? Eller kanske någon idé på vad som är felet? Kommentera gärna!
 
Jag funderar på att testa blogga någon annanstans ett tag bara för att se om det funkar bättre.

Glad Midsommar :D

Denna bild är den enda från kvällen som jag har just nu i datorn (via Instagram).
 
 
Har iallafall haft en helt underbar familjedag. Först gjorde jag och Sara en lite ovanlig grej, vi drog ut och plockade blommor och inte blev det lite heller 2 fulla korgar. Fast vi var inte ensamma, det var massor av småbarn som var ute och plockade också, vilket säger en del om oss...Kändes ju lite sådär som om man kanske var lite gammal för det men spela roll det är en tradition och mamma ville ha en massa blombuketter. Sen är det ju faktiskt skönt att bara känna sig liten ibland! :)
 
Har också hunnit träna och fota lite och sedan ätit en jättegod middag och haft en mysig familjkväll. Hoppas ni också haft det bra!
 
Hejdå! :D
 
P.S Bilder från kvällen kommer snart! :)

Hemma

Äntligen hemma! :D
 
I Onsdags så var jag med Wilma, då fick jag reda på att Jessica kommit till stan för att besöka sin mormor. Självklart så kunde jag inte motstå att bjuda hem henne för att vara vara med oss. Vi hade jättekul, badade, slamsade, chillade och SKRATTADE! Verkligen sjukt kul att träffa Jessica igen, måste ses snart! <3 :D På kvällen så åkte vi till Boden och bodde i en mysig liten stuga på Boden Camping. Vi har bott där några dagar eftersom pappa skulle arbeta där och vi ville följa med.

Vi har hunnit rota lite i affärer i Luleå (följde med lite hem), hälsat på våra tremeningar (sysslingar) och bara njutit av lite semester i semestern.
 
De fyra översta är från innan Boden och de 2 nedre är från Boden. Kunde inte låta bli att ta med den sista. Tro det eller inte men jag står faktiskt i ett av Monkis provrum på ca 1x1 m men det ser ut som jag står i en lång belyst spegelkorridor. Det coolaste provrummet jag sett! :D
 
Imorrn är det Midsommar allihopa! :D Blir kanske en uppdatering på kvällen men annars så finner ni mig här på Lördag! :D
 
 

Bleaching nature #2

Bleaching nature






Pågrund av lite problem med bilderna så blev detta inlägg väldigt försenat, för att jag trodde att jag skulle kunna fixa till det snabbt! Som ni kanske märker ser några av bilderna överdrivet mörka eller/och målade ut (se t.ex bilden på tunneln) Visserligen blir det en lite cool effekt men en effekt som inte riktigt passar till alla bilder :P Är uppriktigt ledsen över det! :/ Men bilderna ser helt annorlunda ut när de ligger i mappen på datorn. Kan visa skillnaden senare, vet inte riktigt vad som är felet men jaja här har ni dem. Ytterliggare ett inlägg med bilder kommer! :)

Hemma

Kan ju inte säga att tiden hos mormor och morfar blev lika lång som jag tänkt. Men pågrund av lite orsaker så valde vi att åka hem idag efter att ha varit där ca 22 timmar... ;)
Men det är alltid lika kul att träffa dem! :D

Har iallafall fått med mig en hel del bilder hem som kommer publiceras imorgon, förhoppningsvis under förmiddagen men jag lovar inget.

Annars har jag inte gjort så fruktansvärt mycket, mycket pågrund av det lite tråkiga vädret.

                *Old Picture*



(kamera: Sony eriksson Xperia Neo)


A day with Burman

Efter en snabb lunch bestående av yougurt och müsli så cyklade jag iväg till Norrstrandsbadet där jag mötte Lisa. Det ironiska med saken var ju att hon hela morgonen tjatat på mig om att jag borde bli klar snart och ändå så kom jag typ 10 minuter före henne dit! ;D
Idag kändes det äntligen som sommarlov, ligga i stekhet sol i bikini och bara ta ett dopp när man än kände för det. Sedan så kunde man ju gå och förse sig med en glass så ofta man bara kände för det med ursäkten att man skulle dö i värmen utan en. Måste vara en av de bästa känslorna i hela världen! :)


(Kamera: Sony Eriksson Xperia Neo)

När vi kände oss lite less sådär vid 2 halv 3 så cyklade vi iväg till Lisa. Där spelade vi tennis och fotboll barfota trädgården (SUMMERFEELINGS AGAIN!) fast det gick inte alltför bra. Både för att jag och Lisa är väldigt "duktiga" tennisspelare och för att vi hade en liten vit jycke vid namn Alice som försökte ta av oss bollen hela tiden ;D

Sedan kommer man hem till en pappa som just gjort succé med middagen! :D

Älven



Iväg till stugan

Idag var det egntligen meningen att jag skulle hoppa på bussen till Anastasia. Men eftersom henne mor/farmor och far/morfar skulle komma och besöka dem innan hon ska till Vitryssland så fick jag ändra mina planer lite.

Istället följer jag resten av familjen till mormor och stugan. Träffar henne inte så ofta eftersom hon bor typ 2 timmar härifrån och eftersom jag har träningar och en massa annat som håller mig hemma. Men nu får jag ju inte träna pg.a min förkylning så nu blir det ju helt perfekt att fara iväg. Märkte precis att jag totalt glömt bort att nämna morfar :O... han ska jag självklart också träffa i helgen! :D

Bildbomb kommer när jag kommer hem! :D




Kanske behöver ett nytt tak?


(kamera: Nikon bm-4)
(Foto: Jag!, sista bilden: Wilma)


Äppelblom






Examen! :D

Sommarloooooov!!!!!! :D :D :D
jag kan inte garantera att min uppdatering bli bra under lovet men jag uppdaterar någon gång då och då så håll utkik! :D

WILMA+LILLY+ROSOR+SOL+SOOMMARLOV

Efter att ha gjort oss iordning, ätit frukost och ägnat 30 min åt att locka Wilmas hår... -.- så gick vi ner till skolan. Vi samlades lite snabbt och gick sedan till gympahallen. Egentligen fattar inte jag varför mina föräldrar och min farmor envisades komma på min skolavsluning i år.
Jag menar dem kom ju dit bara för att se oss sitta på en stol medan rektorn pratar lite och massa elever uppträder. Min lillasysters examen är ju betydligt mer intressant, hon gör ju iallafall något till skillnad från oss med våra fina stolar på 5:e raden. Det är nämligen så att våra skolavlutningar krockar, så eftersom det är Saras sista år på hennes gamla skola så tyckte jag att alla skulle dit men ändå så envisas dem med att komma på min :O ;)


Efter en lunch hos grannarna med våfflor så cyklade jag in till stan. Där var vi ett gäng tjejer på typ 10 st som satt ner vid kanalen och hade med oss fika, jordgubbar, nutella, mat, snacks o.s.v sedan var det bara att ta vad man vill ha av allt. Så himla kul vare! Jag tog också årets första dopp då. Vi var typ 4 stycken som badade varav 2 var i mindre än 15 sekunder... Badkrukor! ;)

På kvällen så övernattade vi hos Lilly i tält, det lite ironiska med det var att vi fällde upp 3 tält och använde 1 ;) Vi hade iallafall skitkul! Vi grillade korv, poppade popcorn på öppen eld, pratade, spelade brännboll och bara hade kul. Sedan var det en katt som kröp in i yttertältet på natten och började klättra på taket på innertältet. Var ju som lite kul att sova med en katt en halvmeter ovanför huvudet.



Syrran, hennes kompis Tilda och Tildas syster

Summer feelings

Dem var där bara en liten stund men  jag börjar äntligen känna dem lite! :D Sommarn börjar vara här! :D

Idag hade vi en brännbollsturnering alla 7:or. Våran klass vann alla 3 matcher, hehe, vilket betyder att min lärare blir sådär 22-23 glassar fattigare imorrn. ;) Det var jättekul iallafall, fast inget är ju perfekt kring mig. Jag skulle kasta bollen, men istället för att hamna 25 m framför mig i brännarens hand som jag tänkt mig så hamnade den 2 meter bakom mig.... kan ni fatta hur utskrattad jag blev?! :D Men jag gottgjorde det iallafall med en lyra i nästa slag så känner mig stolt ändå! :D

Behind the scenes of our photoshoot (när Wilma fotar mig)

Efter skolan så gick jag och Wilma en lång sväng med hunden, eller ja vi var ute länge iallafall mellan typ 1 och 4. Vi tog med oss en flaska saft och pappas systemkamera, vi hade riktigt kul.Vi gick/cyklade ner till älven där vi bosatte oss på en jättefin strand. Vi tog jättemånga riktigt hyfsade bilder, som kommer att publiceras här på bloggen under veckan.

Min plan är att jag på Torsdag ska fara och hälsa på Anastasia i Torrevaara under några dagar, så tänkte publicera bilderna som tidsinställda under tiden! :)


(photos: Sony Eriksson Xperia neo)

Kanalrensning

Nu tänker jag låtsas som om detta skrevs och publicerades igår ;) Varför jag inte skrev var för att jag hade en orsak som ni får läsa om snart så:

10 juni 2012
Det är typ 5:e dagen i rad som jag vaknar klockan 6 bara pågrund av min förkylning, snyter mig, tar nezeril och somnar om. Så sjukt störigt, nu vill jag vill jag bara bli frisk, sedan komma igång med ordinarie friidrottsträning och sedan tänker jag köra hårdträning hela sommaren och hoppas att det vill ge resultat på tävlingsbanorna.

Pappa klättrar ner till mamma i vattnet
Idag hade jag tänkt vara med Johanna men hon skulle och klippa sig så jag kunde inte vara med henne förrän vid 3. Därför beslöt jag mig för att följa mamma och pappa och hjälpa dykarklubben med kanalrensningen. Vanligtvis så brukar jag själv hoppa i vattnet och fridyka efter skrot, cyklar och annat som människor av någon anledning kastar ner i kanalen.
Återigen kommer min förkylning och förstör....
Jag hjälpte i stället till från land, haha man förundras varje år över vad folk kastar i kanalen.. :D

Misstänks vara stulen från coop pg.a den lilla bit blå färg som är kvar på det s.k styret undra om dem vill ha den tillbaka?!

Efter alltihop så fikade vi med dykarklubben på ett café, ganska kul och mysigt vare. Men jag mådde inte så bra så den sista kvarten var inte sådär jätterolig. När jag kom hem så hade jag världens hostattacker och huvuvvdvärk så efter att ha tagit lite hostmedicin så somnade jag och sov till middagen. Vilket betydde att vara med Johanna gick lite åt pipan. Mådde inte mycke bättre efter 3-4 timmar sömn så jag föredrog att stanna i en mysig varm säng framför att sitta vid en omysig kall dator och blogga...

Ursäktar för extremt dålig kvalla på bilder! Dåligt ljus + regn + mobilkamera +inte mästerfotograf = dålig kombo

Om ca 30 min publiceras ett inlägg om dagen med mycket bättre bilder! :D


Kraftmätningen

07.00: Jag stiger upp (äter frukost, duschar, klär mig, packar spikskor/mat/extrakläder m.m)
08.25: Pappa stiger upp (äter frukost, duschar, klär sig m.m)
08.55: Pappa sitter stressad efter att ha väntat på mig en kvartoch väntar på att jag ska bli klar
09.00: Samling
 
Så här kan en morgon se ut för oss. Jag tar 2 timmar på mig och pappa en kvart! Tjejer är mer långsamma på morgonen än killar, detta var beviset. Nog för att jag gjorde lite mer än pappa men jaja ;)
 
Dagen har spenderats på tävlingsbanorna, fy så skönt att äntligen få vara med i spring och hoppgrenar och ge gärnet. Nu gick det ju inte så jättebra för mig i några av grenarna idag ex. längd (halvmeter från pers) och häcken (trippade mellan häckarna och allt blev bara fel).
Nåja jag slog personligt rekord i höjd med 1.28 och stötte 6.17 i kula vilket också är pers.Sedan i spjut blev det väl ungefär normal prestation med ett kast på typ 15 m.
Så är jättenöjd med tanke på min förkylning även om jag var tvungen att hoppa över några grenar
 
Har också fått träffa Anastasia, Alva, Faddi, Vilma, Signe och en massa andra vänner idag! :D Var verkligen skitkul! Nu har vi också bestämt att vi ska ha ytterligare en s.k träff där vi ska träffas allihopa! :D Sedan så var ju såklart med Nina, Elina, Isabelle och alla andra i min klubb :D

 
 
VI VANN!!! :D Vi vann med ca 22 000 poäng! :D Detta betyder att vi nu har kvalat in till kraftmätningen nere i Göteborg i september. Där ska vi bl.a springa stafett inför 20 000 människor eftersom våran staffet är samtidigt som finnkampen! Har vi tur så kanske vi kommer gå på Liseberg eller någonting! :D Är så otroligt kul!!! :D Längtar så sjukt mycket! :D
 
Bra kämpat laget! :D
 
 
 
 

Thailand 2009






Lite gamla bilder

Idag har vi haft terminens sista arbetsdag. Eller ja vi har arbetat kanske en halv lektion och sett film samt städat resten. Vi såg "da vinci koden" och "tres metros sobre el cielo".

Den första är en jättebra deckare som handlar om en expert på historia och symboler. Han hamnar mitt i ett virrvarr av mord, koder, kristna reliker, nycklar, gåtor, urgamla sekter, förräderi o.s.v allt medans han blir förföljd av polisen för ett mord han inte begått och alltihop verkar ha ett samband med da vinci. Jättespännande speciellt för en som ÄLSKAR deckare, som t.ex lilla jag ;)
Det kommer väl inte som en förvåning att vi såg den andra på spanskan? ;) Nåväl den var jättebra!! Ett romantiskt drama, med en musik som satt sig på min hjärna ;)

Nu tänker jag vara udda och publicera det här inlägget utan bilder vilket inte är likt mig alls men ni får några om ca 20 min :)

Norge del 2

Eremitkräfta

Sötlisa <3

Mer bilder från norge kommer snart... :D

Nationaldag

Grattis på nationaldagen Sverige! :D, eller vad man nu säger
Vi brukar vanligtvis inte fira nationaldagen så där jättemycket, kanske äta något extra gott och vara tillsammans hela familjen.


(google)

Igår på träningen fick jag förresten reda på vilka grenar jag ska tävla i på Lördag. ALLA!!! Vilket betyder 80m häck, 800 m, kula, spjut, längd och höjd. Sedan kanske jag blir uttagen till att springa stafetten på 6x200m.
Fast det är så att mina tremeningar som jag bodde hos i helgen var lite sjuka och har smittat mig... har lyckats skaffa mig en rejäl förkylning... Varför blir jag alltid sjuk precis innan något sånt här?
Så vi får se om jag klarar av och får springa att springa 800 m. Men jag hinner nog bli frisk hoppas jag, försöker iallafall.

På kvällen så åkte jag och pappa till min farbror där vi hade en lite soft filmkväll :)

Skönt

Vi fick sluta 1 timma och 20 min tidigare än vanligt! Så otroligt skönt :D

Nu tänkte jag iallafall äta något och sedan dra iväg till stan med Johanna :)

Godmorgon

Svar till Johanna (MUPPIS) om Rainy Day

Amatör är det rätta ordet! ;) <3



Känner att det här kommer bli ett ganska tråkigt och onödigt inlägg men har inte så mycket att skriva om på morgonen ifall ni inte vill läsa om mina "jätte intressanta" drömmar och att kudden trillade ur sängen i natt.
Men ni får ett inlägg ikväll också :)

Den enda positiva med den här dagen är nog träningen ikväll, som kommer att ske i spöregn ;)
Idag tänkte jag vara med på uppvärmningen för första gången sedan skadan, fast tänkte ta det lite lugnare än vanligt. För på lördag så måste jag kunna springa och dessutom springa snabbt. Så nu får min fot helt enkelt bli helt bra, den har inget val!
Men nu ska jag snart gå och göra mig klar inför skolan
Så hejdå! :)

Rainy day



Diamonds of Water

Bilder: Sony Eriksson Xperia neo

Hemma! :D

Nu är jag äntligen hemma från Boden. Har varit så otroligt roligt, träffat en massa vänner och skaffat minst ett personligt rekord trots det HEMSKA vädret. Det  vilar en förbannelse över just den här tävlingen, det kan vara hur bra väder som helst dagen innan och dagen efter men just under denna tävling är det ALLTID dåligt väder. Förra året kom det till och med tromber och hockeybåsen som stod utspelade flög iväg.
Ganska tur att jag inte var där då;)

Jag har stött kula och kastat diskus och spjut. Den enda grenen som jag är nöjd med är diskus. Där jag fick ett oundvikligt personligt rekord eftersom jag aldrig tävlat i det förrut :) Har dock ingen aning om hur jag placerade mig i något, bryr mig inte så mycket om det i kastgrenarna där min chans är ganska liten att nå topplacering.

Den här tävlingen åkte jag nog mest på för att träffa kompisar från andra städer och för att träna mer än för att tävla. Har dessutom träffat mina supersöta tremeningar (sysslingar) på 4 år, 2 år och 8 mån. Så grymt gulliga och underbara alla tre.

Har inte hunnit ladda upp några bilder från helgen än eftersom jag just kom med bussen nyss, men ni får dem imorrn eftermiddag istället :)

Saknar alla Haparanda och Kirunabor så sjukt mycke <3 Hoppas vi ses snart! :)


2012
Januari - Februari - Mars - April - Maj - Juni- Juli - Augusti - September - Oktober - November - December

2013
Januari - Februari - Mars - April - Maj - Juni - Juli - Augusti - September - Oktober - November - December