Summer feelings

 
 
 
Photos by: Sara

Against the south

Väckaren är ställd, allting är packat, tidsinställda bildinlägg är gjorda och nu kan jag snart bocka av "nästan 8 timmar sömn" på listan också. Planet avgår klockan 6.35 från kallax imorrn vilket innebär att min "bästa vän" alarmet ringer redan klockan 03.30. Känns inte sådär sjukt positivt men det är ju helt klart värt det! :)
Kommer ha med mig kameran så ni har lite bilder att vänta när om några dagar! :)
 
Nej men nu tänker jag sova! :) Ha det bra allihopa! :) Så ses vi på måndag!
 
/Elin
 
 

1 day left!

I övermorgon så kommer jag att snubbla mig ur sängen tidigt som jag vet inte vad för att sedan flyga iväg mot Göteborg och tävla! :D Har sett fram emot det här hel sommaren, kan ni fatta hur underbart det känns att få åka till en plats jag alltid velat åka till och göra något jag älskar med en massa härliga människor?! :D
(Hade tänkt fota bara spjuten men ni kan ju lista ut vilka som kastade sig in i bilden istället ;)
 
Igår hade vi den absolut sista träningen innan "show time", då det är meningen att man ska fixa till allt som krånglar o.s.v gick iallafall hyfsat bra så om jag har tur kan det nog bli en hel del pers i helgen! :D
Men sedan så är jag ju sjuk, vilket kan förstöra i princip alla mina chanser till lyckade resultat i helgen :P. Men med 10 liter te, halstabletter, vitlök och en massa annat så hinner jag säkert bli kvitt det här. :)
Nej men nu ska jag mysa ner mig med lite blåbär och ta det lugnt innan det är dags att börja våldpacka min stackars väska! :)
 
Ha det bra! :)
 
P.S Vad tycker ni om det nya teckensnittet? :) Är det skönare och roligare att läsa eller är det bara jobbigare? Tycker personligen att det är en ganska soft hemtrevlig stil på den men det är ju inte jag som ska läsa så! Vad tycker ni?
 

Norrlandsmästerskapen #3


Heavens on fire

Här spelar man cool! ;D
Flying
Reaching for the sky

Kind of a funny day

Ja, idag så har regnet smattrat mot rutarna nästan hela tiden och att det börjat bli kallt gör inte mitt hösthumör speciellt mycket bättre!
Men en sak som faktiskt gjort det var att se det soliga leendet på Johannas solbrända ansikte! Dröjt 2 veckor sedan jag sist såg henne sist pågrund av att någon smet till Rhodos, men på något sätt har jag lyckats utstå ändå! :)
Vi drog iallafall hem till mig efter skolan, tog en pluggstund och sedan så bara chillade vi med lite spännande tv-serier! Passade även på att värma upp oss efter den kalla hemfärden med lite varm choklad (ca 40% grädde),
(Instagram picture)
Har förresten världens bästa pluggtips! Känner du igen problemet att du liksom läser samma mening 10 gånger utan att uppfatta vad det står, glosorna vill aldrig fastna, känner allt större lust att bara lägga dig ner på bordet och sova. Då har jag lösningen för er! :D
(Är fullt medveten om att jag låter som en reklam nu) bara gör några snabba situps, armhävningar eller ryck några gånger genom rummet. Det funkar väldigt bra enligt mig, man blir MYCKET piggare! :)
 
Försök! :)
 

Norrlandsmästerskapen #2

 
 
 
 
 
Photos by: Vilma Styrman m.m

Norrlandsmästerskapen

Jag vet att jag inte har bloggat på nästan en vecka! Men det är för att jag inte haft tid, ork eller inspiration för att börja skriva! Skolan brukar ta över de 3 sakerna, tyvärr :/
 
Men nu har jag just gått igenom en av dem bästa helgerna i mitt liv UTAN ÖVERDRIFT! :D
Den har spenderats med spikskor på mina fötter, fartvinden i håret och hejaropen tjutandes kring mig! Jag har tävlat i Norrlandsmästerskapen. Är sjukt nöjd med rätt så många av mina placeringar och resultat men helt klart mest nöjd med alla poängen som gav laget GULD! :D Så bra kämpat allihopa! :D
Förutom tävlingen så hade vi bl.a en skattjakt som gick ut på att samla ihop, fota och göra grejer på skolan och över halva stan. (En aktivitet som verkligen passade mig, Älskar sånt! :D <3) 

 
 
Så många härliga minnen jag har fått och har verkligen kommit närmre många! :) Ni är underbara hela gänget ska ni veta! :) Det enda dåliga är att jag nu blev för gammal för att delta i den här tävlingen! :( Sedan så har jag också lyckats bli sjuk, känns så extremt bra nu innan vi ska till Göteborg och tävla i helgen.... Men det lär nog gå bra ändå! :D
 
Fler bilder kommer! :) Dem här är från Instagram! :)

Makro i skogen #2

 
 

No problemas

Första dagen i skolan var som vanligt inte speciellt hård, blev mest utdelning av pennor, sudd, papper och lite sånt! Sedan så har jag fått ett jättebra schema! :) Förra året så slutade jag nästan precis innan träningen så jag hann knappt gå hem så var det bara att byta om och fara. Vilket innebar några sena middagar....
 
Tänkte bjuda på en härlig sommarbild som jag tog på Julia, min vän från Stockholm! :) Vore kul om vi kunde ses snart! :)
 
 

Back to school

Nej det känns inte sådär jättepositivt med skolan nu, speciellt inte efter allt man hört om hur jobbig 8:an är :/ Jag hatar inte skolan, den är väl riktigt bra att ha inför framtiden antar jag men det är inte sådär jättekul att offra mina sovmorgnar och alla min lediga fritid till att va fast i ett sunkigt klassrum i stället för ute hela dagarna! Men det ska bli jättekul att träffa alla vänner igen, var ett tag sedan man såg många av dem :)
Wish me luck! :)

Two days at the tracks

Min helg har verkligen varit underbar! :D
Är verkligen jätte nöjd med de flesta av mina resultat och placeringar när det gäller själva grenarna men främst så är jag jätteglad över all den här tiden jag haft med mina vänner! :D
Alltid lika roligt att vara med dem, pg.a avståndet till många av dem så ses vi inte sådär jätteofta och det finns ju hundra grejer att prata om. Allt skrattande, peppande inför grenar, allt knas och en massa annat. LOVE IT!
På lördagen så hann vi t.o.m dra ihop ett gäng som åkte och badade tillsammans i regnet, senare så satt vi dyblöta, spelade spel och hade det jättebra! :)
 
Ett perfekt slut på sommarlovet! :D Hade inte kunnat sluta på bättre sätt tror jag! :) Sedan så dröjer det ju inte så länge tills det börjar hända saker igen så skolan blir säkert inte så jobbig nu när man har så mycket att längta till! :D
Nästa helg så är det Norrlandsmästerskapen, då alla klubbar i Norrbotten blir ett lag igen som tävlar mot alla andra län i Norrland. Sedan så är det ju resan till Göteborg i slutet på augusti där ska vi tävla finalen i Kraftmätningen. Så sjukt kul! :D
Nej, men nu tänkte jag avrunda här och avsluta mitt lov med lite film och kanske lite bloggdesign! :)
 
Hoppas ert lov vart bra! :)

Feeling kinda good

Idag har jag bara tagit det lugnt och vilat i solstolen större delen av dagen men har även suttit och sett lite Grimm och Pretty Little Liars på eftermiddagen då solen försvann! :) Så sjukt bra båda två!
Grimm är en övernaturlig serie som handlar om en kille som ser saker som inte vanliga människor ser medan Pretty Little Liars är en helt annan typ av serie som hanlar om tragedier, hemligheter, kärlek och en massa annat. 
Har faktiskt lyckats se med båda ögonen i flera minuter idag! :D Så det är faktiskt fullt möjligt att det ska kunna gå att tävla imorrn. Men ska säkert fara dit ändå och se på när alla mina vänner tävlar! :) Jag har 100 m, tresteg och stav imorrn, typ mina favoritgrenar, grenar som jag helst inte missar pågrund av att jag förväxlade min linsvätska med min ansiktsrengöring!
Wish me luck! :)
 
 

Kanske har förstört min helg

Idag så är det lite bättre! :) Klarar av att hålla ena ögat öppet nu under längre stunder utan att det gör alltför ont så det är ju på bättringsvägen. Men om jag ska kunna springa och hoppa imorrn eller ens på Söndag är ett STORT frågetecken. Men man kan ju alltid be om ett mirakel, right?! :)
 
 
 
 
Nej men tänkte jag göra något och få tankarna att hamna på något mer positivt! :) Kanske sätter mig ute i solen med lite musik och förbättrar solbrännan lite! :)
 
Ha det bra! :)
 
 
 

Like a blind

Jag såg suddigt med mitt ena öga hela följande dag ( igår) eftersom jag råkat få min ansiktsrengöring (med alkohol) i det och imorse när jag vaknade så gjorde det så ont att jag inte kunde öppna ögat eller ens röra det när det var stängt. Så pappa tog mig till läkaren och det visade sig att ansiktsrengöringen hade slitit upp sår och hål i några av hinnorna på ögat och det var läkningen som gjorde så ont.
 
Så idag har jag varit blind! Det har verkligen varit jätte jobbigt, man inser inte hur värdefull synen är inan man förlorar den. Att inte kunna äta som en normal människa, se på tv, kunna gå runt i huset utan att slå i möbler/trösklar och se allt vackert som finns. Att vara blind för alltid skulle nog t.o.m vara värre än att sitta i rullstol enligt mig. 
 
(Nu undrar ni säkert varför jag bara inte såg med det friska ögat och jo, det är nämligen så att det blir spänningar i det onda ögat vilket gör jätte ont) Min syster har valt att vara en ängel idag och hjälpt mig med allt. Vilket förmodligen varit SJUKT jobbigt eftersom jag säkert varit SJUKT otrevlig. Är förresten hon som sitter och skriver mina ord just nu eftersom jag sett ut så här idag!
 
 När jag mycket hellre hade velat att min dag skulle ha sett ut såhär!
Men dem här hinnorna ska läka snabbt sa han, så förhoppnings ska jag kunna se med ögat imorgon och så hoppas vi att det läks till dm:et  i helgen. Men nu har jag tjatat färdigt så godnatt! :) Imorrn blir det positiva inlägg igen! :)
 
 

Home sweet home

Nu är jag hemma! :) Tråkigt att lämna Gällivare och allt roligt där förstås men under hela den långa resan hem så har jag bara längtat efter att se den välbekanta busstationen och sedan komma hem till en viftande svans och en kramgo familj! :) Nu tänker jag iallafall gå och få igen lite sömn, något som det varit lite brist på det senaste dagarna hehe! ;)
 
Fast det kommer bara att dröja ca 2-3 dagar tills jag träffar Anastasia igen och självklart alla mina andra härliga vänner från Haparanda, Kiruna o.s.v! Ni är saknade ska ni veta! :) <3
 
(Ni ser ju hur bra kvalla det blev, bilder ala mobile)

Hi readers

Måste bara berätta att jag har det bättre än bra och har ont i magen efter allt skratt! :D Anastasia är en av dem få männskor som man både kan vara helt seriös med i vissa läget och dö av skratt i det andra! Var helt klart värt de 5 timmar i buss som jag var tvungen att uthärda för att komma hit! :)
 
 
Idag har vi hunnit ta en sväng runt stan och hälsat på några av hennes vänner! :) Jag har också fått en ny erfarenhet! Jag har ätit pizza med pinnar ! Anastasia åt ju sushi så inte tänkte jag var utstött och äta med kniv och gaffel nej, nej! Måste säga att pizza aldrig vart så gott! Rekomenderas verkligen! :)
 
Efter det så besteg vi dundret! Den 823 m höga skidbacken som finns här, man åker ju förstås inte skidor så här års men nåja! :) Vackert var det, man såg ända till kebnekaise! :D Nu undrar ni förstås: Hur f*n orkar dem? och på det skulle jag gärna svara att vi var väldigt atletiska av oss! Men i själva verket så blev vi körda till typ kanske 50-100 m från toppen hehe! ;) Men det är ganska långt till berget härifån där hon bor! :)
 
(Instagram quality ;) bättre bilder dyker upp när jag är hemma)
 
 
 

Against a friend

Är så sjukt glad just nu! :D När ni läser det här är jag förmodligen på bussen mot Gällivare, där jag kommer att bo hos en av mina bästa vänner Anastasia. Hon har varit i Vitryssland hela sommaren så har ju knappt sett henne! :) Jag ar saknat henne nå grymt! Känns jättekul att jag äntligen ska få träffa henne igen! :D
 
Jag hinner förmodligen inte göra något tidsinställt men kommer säkert uppdatera en snabbis medans jag är där! Annars så är jag tillbaka på Onsdag! :D
 
 
Ha det så bra! :)

Blueberry cupcakes and other stuff

Igår:
Idag så har solen skinit, värmen stekt och jag solat på balkongen med den andra boken i "Game of thrones" serien! Ni vet tv-serien som går lite då och då på tv:n, så sjukt bra iallafall, vet inte om ni visste det men jag är en riktig "book lover"! :)
 
Tack vare ett stort sötsug som dök upp sådär mitt på dagen så fick jag idén att vi skulle baka blåbärsmuffins! Hehe de tog lite längre att göra än väntat, så kändes ju rätt så smart att sitta och äta muffins där 15 min innan träning... Hehe men det var ju blåbär och det är ju nyttigt! Right? ;)
 
Eftersom nästan alla (97 och uppåt) är i Stockholm och tävlar i Ungdoms SM så var det bara jag, Boss och 2 stycken 9 åringar på vår träning idag. Var inte ens någon tränare där utan bara en förälder så vi fick klara oss rätt så mycket själva! Men det gick riktigt bra ändå, Boss är ju bra på det mesta så han kunde ju säga när jag var helt ute cyklar! :)
 
 
 
 
 
 

My days in pictures

Makro i skogen #1 Hjortron

Dancing in the rain

 

A day of movies

Nä, idag har inte vädret varit det bästa så jag och Wilma passade att se lite filmmed en Ben och Jerrys! :) Kan ni gissa hur länge det tog för oss att välja vilken smak vi skulle ha på glassen?
MINST en kvart-halvtimme stog vi där framför kylen på Ica och grubblade. Det slutade med att vi ringde Lilly som
fick välja åt oss haha! ;) Resultatet blev "cookie dough" :)
 
Hur som helst så såg vi "Dear John" och den var så sjukt bra! Helt klart ett filmtips om man gillar romantiker! :) En sån här film som man kan se flera gånger och fortfarande tycka att den är lika bra! :)
 
 
Nu hade jag tänkt gå och se ännu mer film! :) Ha det bra! :)
 
 
 
 
 
 

Godmorgon

Sitter här med min extra kreativa frukost betående av en macka med smör och mjölk! :D Idag så ska jag vara med min lilla Wilma, har bara hunnit vara med henne 4 gånger det här sommarlovet eller något sånt! Eftersom hon haft gothia och varit i stugan så mycket, men det är ju alldeles för lite!
 
Idag var det egentligen meningen att jag skulle ge henne en överaskning! Dra ut någonstans och göra något utan att hon skulle få veta var eller vad. Men eftersom molnen aldrig vill försvinna från himlen så flyttar vi det till typ nästa vecka och gör något annat idag! :) Men det blir säkert roligt! :)
 
 
Ha en bra dag! :D
 
 

Saras bloggdesign

Tryck på bilden för att komma till bloggen! :)
 
 
Nu är den äntligen klar! :) Vad tycks? Kommentera! :D <3

Hola :D

Nu sitter jag här och leker bloggdesigner åt min syster och försöker få min dag att låta intressant! Men det är nästan omöjligt eftersom den är lika intressant som den låter. Hade egentligen tänkt gå ut göra något idag, kanske ta en tur på stan eller vara med någon rolig. Fast om vädret vill se ut som det gör nu så finns det väl inget bättre att göra än att slöa framför datorn med lite glass och frusna blåbär! Yummy! :D
Men lite har det hänt idag ändå. Jag har tjänat ihop ytterligare 50 kr på att klippa gräset hos grannen! :D Inte världens största sommarjobb men perfekt för mig :D Har tjänat ihop hela 300 kr som väntar på att få komma i min plånbok! :D Inte för att de brukar stanna där speciellt länge... men det är ju bara en anledning att fylla på, right?! ;)
 
Senare ikväll så är det friidrottsträning! Blir jättebra, har en hel del jag måste fixa till i mina tekniker innan nästa tävling och sedan är jag så sjukt taggad att träna! :) (intresseklubben antecknar)
 
Men nu tänkte jag avrunda det här inlägget innan det börja spåra ur så hej då! Hoppas ni har en roligare dag än jag! :D <3
 

Little horse big world

Relax

Idag har inte jag tänkt göra någonting! Möjligtvis sitta lite med mina bilder i photoshop, bakar något gott och
kanske tar en joggingrunda senare med hunden. Men mest troligt kommer nog min dag inte bli mer spännande
en så just därför att jag har lust. Så otroligt skönt att bara ha en dag med ingenting :D
 
 
Nu har också jag äntligen bestämt mig för vilka grenar jag ska välja till dm:et och jag har bestämt mig
för en gren som jag kommer hata mig själv för! Jag ska springa 800 m :O Jag vet egentligen inte vad det är
jag fått för mig, jag brukar ju hata långdistanser eller ja, jag vill helst inte att springa något längre än 200 m
speciellt ofta (asså på tävling). Mycket för att jag blir så nervös att jag nästan spyr före dem loppen.... Men nu
ska jag göra det!
 
 
Ha en bra dag! :) <3

Hem

Igår var en väldigt kaosig dag och vissa delar kan jag liksom inte riktigt prata om här på bloggen. Men dagen
spenderades iallafall med Julia och Sara och vi hann med både vilda hästpromenader (med betoning på vilda),
åkturer med kanoten och en massa annat :)

(Bild från Instagram)
 
Nåja idag är iallafall sista dagen här, åker hem ikväll. Riktigt synd egentligen eftersom jag säkert inte kommer
träffa Julia på en halv evighet :P men det ska ändå bli skönt att komma hem till alla vänner där hemma och allt
det! :) Sedan så kommer jag nog bli mer aktiv med mitt bloggande! :)
 
 

Fotografering

Igår hade jag bara en för härlig dag!! :D
 
Den inleddes med att jag var tvungen att bära ut 15 hinkar med vatten till hästarna. Varav typ 1/3 hamnade på
mig... haha ;D Vi hann också med en promenad som inte var vidare lyckad eftersom en viss häst aldrig ville gå.
 
På kvällen så bestämde vi oss för att ta en ridtur eftersom det var så pass varmt och det. Men då kom lilla jag på att jag sett några helt fantastiska bilder på en blogg för ett tag sedan och att vi skulle kunna ha en liten fotoritt.
Så vi drog på oss några lite finare kläder än vad man bör rida i och red sedan i dem medan Sara gick omkring och fotade oss :D
 
Expetations:
(Foto by: http://nevnarien.blogg.se/ )

Reality:
Okej, vi fick några finare bilder ändå som kanske var lite mer kontrollerade än den ovan... ;) Fast låt oss
säga, att rida glupska, hungriga hästar över en äng i deras egen hage utan sadel är inte det smartaste man gör...
 
De andra bilderna får ni se när jag kommer hem och kan redigera dem! :) Har verkligen gjort ett försök
i morfars program men kan man det inte så blir det inte så bra :P
Nu är iallafall de där fina kläderna vi var dumma nog att använda överfulla med hästdrägel, damm, smuts och annat trevligt men det var nog värt det hoppas jag!
 
Jag vet att mina senaste inlägg har varit VÄLDIGT "hästiga" men det är bara nu tillfälligt medans jag är här och håller på med hästar.
 
 
 
 

Bara för att

Eftersom bilderna på mina sysslingar/tremeningar i förra inlägget enligt vissa anonyma källor (som vi kan kalla
Moa ;) ) såg ut som handlingsförlamade ekorrar. Så tänkte jag att jag kan visa upp två lite mer civiliserade
bilder bara för att! :)
 

Vad har jag roat mig med de senaste dagarna?

Jo, jag har ägnat mig åt något jag inte gjort på ett halvår... Allt började med att lilla jag upptäckte att att
världen var dränkt i dimma, vilket resulterade i att jag mötte Julia. Hur jag mötte Julia var i själva verket en
ganska pinsam händelse, eftersom det var mitt i natten och jag höll på att fota en av våra grannars hästar lite så
där i smyg... Men jag blev iallafall "busted" där jag smög omkring barfota ut i skogen.
 
Men till min förvåning blev jag inbjuden till hagen hagen för att hälsa på hästarna och det har i sin tur ledit till att
jag fått en jättehärlig ny vän och får umgås med hästar varje dag :D Vilket leder till att lilla fotogalna jag har
ganska många hästbilder på sin kamera! :D Sedan har jag en massa annat of course ;)
Detta kanske inte var något ni visste men jag har ridit sedan jag var typ 6 år gammal fast pågrund av
brist på tid så har jag inte ridit på en halv evighet så det var faktiskt kul att hålla på lite med hästar igen! :)
Here we climb
 
    Annars så har jag varit med mina kära tremeningar/sysslingar från Borås, Moa och Jacob :) Vi har
badat, chillat, fotat och paddlat 4 stycken i en kanot för 2 medan en viss Jacob håller på att välta båten, oj vilket
äventyr det var! ;) Idag har vi har vi lekt runt med jätte såpbubblor och kameror samt ätit tacos, kan ha blivit lite
trevliga bilder. Men det får vi se när jag kommer hem till lilla Piteå på söndag. Idag har det varit dags att säga
hejdå till dem iallafall, kommer säkert dröja rätt så länge innan vi ser dedm igen :( Det är ju synd för dem är så
härliga och flummigt goa som någon bara kan bli! :) Hoppas ni kommer upp någon gång i vinter! :)
Är dem sinnessjuka på riktigt? You will never know.... 
 
(Kamera: Nikon D90 )


2012
Januari - Februari - Mars - April - Maj - Juni- Juli - Augusti - September - Oktober - November - December

2013
Januari - Februari - Mars - April - Maj - Juni - Juli - Augusti - September - Oktober - November - December